Firma
........................................................................................

Ćwierć wieku doświadczenia

W Zakładzie Produkcji Spożywczej Stefan Skwierawski specjalizujemy się w przetwarzaniu grzybów i owoców runa leśnego pochodzących z Borów Tucholskich. Na rynku funkcjonujemy już od 1989 roku i mamy za sobą długą, ale stopniową drogę rozwoju: od koncentratów lodów w proszku, przez grzyby suszone a następnie półprodukty kulinarne, aż po koncentrat i granulat grzybowy, który produkujemy jako jedyni w kraju. Z czasem ofertę wzbogaciliśmy również o przetwory z owoców: nalewki czy musy. Warto też wiedzieć, że właściciel i twórca marki Stefan Skwierawski ukończył Wydział Technologii Żywności o specjalizacji Przetwórstwo Owocowo-Warzywne na Akademii Rolniczej w Poznaniu, a jego wiedza i doświadczenie niezmiennie stanowią fundament marki.

W sercu Borów Tucholskich


Na każdym etapie pracy na pierwszym miejscu stawiamy jakość – zarówno grzybów i owoców, z których robimy przetwory i nalewki, jak i finalnego produktu. Najwyższą jakość składników gwarantuje miejsce, z którego są one pozyskiwane. Bory Tucholskie to jedne z najczystszych terenów Polski. Na ich obszarze znajduje się Park Narodowy, kilka parków krajobrazowych i liczne rezerwaty przyrody, bogate w różnorodne gatunki zwierząt i roślin. Finalne produkty także spełniają restrykcyjne standardy. Zależy nam na tym, by zachować walory smakowe i zdrowotne darów runa leśnego z tucholskich borów, dlatego też nie dodajemy do nich żadnych barwników i konserwantów.

Dowiedz się więcej o naszej polityce jakości.

Serdecznie zapraszamy do dołączenia do grona osób, które nam zaufały.